11. septembar 2024 12:10

Anđelković: Kurti želi sukob Srbije i NATO, Brisel ne preduzima nikakve mere protiv Prištine

Izvor: TANJUG

podeli vest

Anđelković: Kurti želi sukob Srbije i NATO, Brisel ne preduzima nikakve mere protiv Prištine

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Direktor Pošte Srbije Zoran Anđelković izjavio je danas da, iako je Srbiji u mnogome otežana situacija činjenicom da na Kosovu i Metohiji ne postoje srpske institucije, policija, vojska ili bilo šta drugo što bi omogućilo da se obezbedi srpski narod, ima mnogo načina i mehanizama da se spreči ono što premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti od početka želi, a to je etničko čisto tzv. Kosovo.

On je za Tanjug istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata rekao da će Srbija učiniti sve da se dijalogom dođe do rešenja i da se sačuva srpski narod, ali da ćemo isto tako bežati od onoga što Kurti želi svojim provokacijama da izazove a to je da Srbija uđe u direktan sukob s NATO na KiM.

"Mi već više od godinu i po dana imamo uveden aparthejd na severu Kosova, da tri posto jedne etničke zajednice upravlja sa 97 posto druge etničke zajednice. Na to Evropa samo govori da nemaju mogućnosti da spreče Kurtija u njegovim potezima, a ne vidimo nikakve sankcije. U BiH zbog izjava oni uvedu sankcije Miloradu Dodiku, celoj porodici, firmama, a da li su neke mere preduzeli protiv Kurtija sem nekih deklarativnih", naveo je Anđelković.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa