16. septembar 2024 12:31

Tomislav Momirović: Sramna kampanja bivše vlasti u vreme teško za narod na Kosovu i Metohiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tomislav Momirović: Sramna kampanja bivše vlasti u vreme teško za narod na Kosovu i Metohiji

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović upozorio je danas da Priština na najgori način po ko zna koji put u poslednjih 30 godina hoće da protera srpsko stanovništvo sa Kosova i Metohije i naglasio da će Srbija zahvaljući politici koju vodi predsdnik Aleksandar Vučić uspeti da zaštiti srpski narod i neće dozvoliti da se ponove 2001, 2004. ili 2008., kada su proterane desetine hiljada Srba sa naše svete zemlje.

Momirović je, reagujući na, kako je naveo, "sramotnu kampanju" aktera bivše vlasti protiv Vučića i srpskog naroda na KiM, i to u okolnostima kada je naš narod izložen teroru paravojske Aljbina Kurtija, istakao da samo čovek koji nema srama ili koji je 1999. i 2008. godine pobegao iz Srbije može u takvim okolnostima teškim za srpski narod da napada rukovodstvo Srbije.

"Na najgori način po ko zna koji put u poslednjih 30 godina hoće da nam proteraju stanovništvo i jedino što nam preostaje je da budemo mudri, da trpimo i izdržimo i nekako se ovaj put izvučemo. To ćemo i uspeti ovaj put zahvaljujući politici Aleksandra Vučića i nećemo dozvoliti da nam se ponovi 2001, 2004. ili 2008. na Kosovu kada su proterane desetine hiljada Srba sa naše svete zemlje", naveo je Momirović u saopštenju.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa