27. septembar 2024 16:55

Lončar obišao bolnicu u Foči: Ima prostora za unapređenje saradnje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lončar obišao bolnicu u Foči: Ima prostora za unapređenje saradnje

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

FOČA - Ministri zdravlja Republike Srpske i Srbije, Alen Šeranić i Zlatibor Lončar posetili su danas Univerzitetsku bolnicu u Foči, gde su se uverili u napredak ove zdravstvene ustanove koja je i nastavno-naučna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ali i da ima prostora za unapređenje saradnje.

Ministri Lončar i Šeranić su obišli prostorije Univerzitetske bolnice u pratinji vršioca dužnosti direktora ove ustanove Nenada Lalovića, dekana Medicinskog fakulteta Dejana Bokonjića i načelnika Foče Milana Vukadinovića.

"Osim stručnog usavršavanja i onoga što već funkcioniše, dogovorili smo se za oblast neurohirurgije, da ovde uskoro dođu mlađi specijalisti, da provedu neko vreme i da se deca odavde pokušaju da animiraju da upišu neurohirurgiju, da je završe i budu ovde. Razgovaraću sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ako budemo u mogućnosti da obezbedimo jednu novu magnetnu rezonancu za Bolnicu u Foči, ujedno i za Fakultet, jer mislimo da je to nešto što im u ovom momentu najviše nedostaje i što će pacijentima najviše značiti", rekao je ministar zdravlja Srbije.

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa