11. oktobar 2024 11:45

Vučić sa Erdoganom: Turska jedan od najvažnijih investitora u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić sa Erdoganom: Turska jedan od najvažnijih investitora u Srbiji

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na ceremoniji svečanog dočeka predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana istakao da je Turska jedan od najvažnijih investitora u Srbiji i da će razgovarati o novim projektima i ulaganjima, infrastrukturnim projektima, energetici i trgovinskoj razmeni, što je od ogromnog značaja za našu zemlju, posebno u ovim teškim globalnim ekonomskim prilikama.

Vučić je poručio da je ovo poseta jednog od najuticajnijih državnika savremenog sveta, da je za Srbiju uvek velika čast, a posebno u vremenu u kojem je globalna scena obeležena izazovima, kako političkim, tako i ekonomskim, što dodatno naglašava njen značaj.

"Na političkom planu, ova poseta daje zamah jačanju odnosa između naše dve zemlje, čime doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu, regionu koji je neretko kroz istoriju bivao opterećen sukobima i napetostima, željan mira i istinskog prosperiteta.

Turska i Srbija imaju dugu istoriju saradnje, a upravo ovakvi susreti pružaju priliku za produbljivanje tih veza, posebno u oblasti bezbednosti i ekonomije", objavio je Vučić na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Napomenuo je i da je ekonomija još jedan od ključnih aspekata ove posete. "Zato je ova poseta važna za nas, jer predstavlja značajan korak ka jačanju bilateralnih veza u izazovnim vremenima, jačajući platformu za budući dijalog i saradnju, kao ključnih faktora za mir i stabilnost na Balkanu", napisao je predsednik Srbije.

Počeo sastanak Vučića i Erdogana u Palati Srbija

U Palati Srbija počeo je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Posle sastanka biće održana četvrta sednica Visokog saveta za saradnju između Srbije i Turske predvođena dvojicom predsednika, a ceremonija potpisivanja sporazuma biće održana u 13.00 sati.

Vučić je sinoć posle dočeka Erdogana na aerodromu "Nikola Tesla" istakao da je poseta turskog predsednika nova prilika za jačanje prijateljskih odnosa i saradnje dve zemlje.

Vučić dočekao turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ispred Palate Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palate Srbija predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana uz najviše državne počasti.

Turskom predsedniku je priređen svečani doček uz počasni stroj Garde i uz intoniranje himni Turske i Srbije.

Pored Vučića, predsednika Turske dočekali su i premijer Miloš Vučević, kao i ministri u Vladi Srbije.