1. februar 2023 13:53

Štrbac: Svaka Milanovićeva izjava je slikovita, provokativna i dvosmislena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Štrbac: Svaka Milanovićeva izjava je slikovita, provokativna i dvosmislena

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik dokumentaciono informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je danas da je svaka izjava aktuelnog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića slikovita, provokativna i dvosmislena.

"Dugo pratim Milanovića i nijedna njegova izjava nije do kraja jednosmerna. Drugi deo rečenice je uvek kontradiktoran prvom. Veoma je slikovit, provokativan, ide po sistemu toplo - hladno", kazao je Štrbac za Tanjug.

 

Dodao je da Milanović od kad je izabran ima podršku 75 odsto javnog mnjenja i da je on trenutno najpoznatija ličnost u hrvatskoj politici.

Po tvrdnjama Štrbca narod voli Milanovića jer u svojim nastupima govori ono što misli.

"Zaboravljamo da je na početku izjave rekao da priznaje nezavisnost Kosova, pa zatim da je kasnije dodao da je prekršeno međunarodno pravo. To nije diplomatski, ali je ljudski, zato ga narod voli", rekao je Štrbac.

Smatra da će se Milanović kandidovati za naredne predsedničke izbore koji su u Hrvatskoj za dve godine.

 

Komentarišući reakcije srpske javnosti Štrbac je rekao da ne treba zaboraviti da je ranije bilo dosta negativnih komentara upućenih Srbiji od strane hrvatskog predsednika, te primećuje da narod, posebno naš, uzima iz njegovih izjava ono što nas direktno interesuje.

"Nekada je to ono što nam ide u prilog, a nekada nije tako", dodaje on.

Naš sagovornik smatra da je Milanović otvoreniji za saradnju od premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, jer ga nacionalnost ne zanima i da je spreman da prošlost ostavi iza sebe.

 

"Milanovića nacionalnost ne zanima. On je kao premijer prvi okarakterisao rat devedesetih kao građanski rat. Znajući njegov put i njegove najbliže saradnike koje je oko sebe okupio, pre bih sarađivao sa njim nego sa Plenkovićem", navodi Štrbac.

Štrbac je okarakterisao Plenkovića kao evropskog birokratu čija je vlada puna ministara s aferama.

"Svakog dana menja nekog ministra. On je evropski birokrata, poslala ga je Evropska unija", kaže Štrbac uz ocenu da su se pokrenuli međunarodni odnosi između Hrvatske i Srbije, jer, kako kaže, ne samo da su bili na niskim granama, nego ih nije ni bilo.

"Svaki pomak je dobar", zaključio je Štrbac.