22. oktobar 2024 16:24

Tomislav Žigmanov razgovarao sa ambasadorkom Švajcarske o nastavku uspešne saradnje dve zemlje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tomislav Žigmanov razgovarao sa ambasadorkom Švajcarske o nastavku uspešne saradnje dve zemlje

Foto: TANJUG/Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov razgovarao je danas sa novom ambasadorkom Švajcarske Konfederacije u Srbiji Ane Lugon Mulin o dosadašnjoj saradnji i o nastavku uspešnog partnerstva dve zemlje.

Žigmanov je istakao pozitivan doprinos u unapređenju stanja u pojedinim područjima našeg društva, kao i konkretnoj podršci kroz projekte u koje je uključeno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, sa naglaskom na područje civilnog društva, navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je istakao da Ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, radi proaktivno na stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, stvarajući klimu saradnje između organa vlasti i organizacija civilnog društva, mehanizme saradnje i aktivne participacije ovog dela društva u procesima donošenja odluka, naročito u reformi zakonodavnog okvira, izradi strateških dokumenata i akcionih planova.

Ministar je pozvao i na direktnu saradnju ovog ministarstva sa Švajcarskom u oblastima ljudskih i manjinskih prava, antidiskriminacije, rodne ravnopravnosti, podrške ranjivim grupama i civilnog društva.

Ambasadorka Lugon Mulin izrazila je spremnost Švajcarske za nastavak saradnje i podrške Srbiji kroz projekte pomoći u oblasti inovacija, privatnog sektora, vladavine prava i demokratizacije, ističući da Švajcarska podržava evropski put Srbije.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka u resornom ministarstvu Stana Božović, kao i pomoćnici ministra Snežana Trkulja i Žarko Stepanović, koji je predstavio rad Saveta za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva i aktuelni akcioni plan.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, Žigmanov je poželeo ambasadorki Lugon Mulin uspešan mandat i zahvalio joj na dosadašnjoj podršci Švajcarske procesima demokratskog razvoja u Srbiji.