2. februar 2023 08:18

Direktor Srbija voza Ivan Bulajić: Putovanje vozom ponovo postaje deo našeg svakodnevnog života

Izvor: TANJUG

podeli vest

Direktor Srbija voza Ivan Bulajić: Putovanje vozom ponovo postaje deo našeg svakodnevnog života

Foto: Tanjug/video, arhiva

BEOGRAD - Nakon skoro godinu dana završen je promotivni period cena voznih karata za brzi voz „Soko“ od Beograda do Novog Sada, pa je počela prodaja pojedinačnih voznih karata po redovnim cenama.

“Soko je počeo sa prevozom putnika u martu prošle godine. Ono na šta smo mi u Srbija vozu posebno ponosni jeste činjenica da su građani sve više počeli da koriste voz kao prevozno sredstvo, čemu svedoči činjenica se od marta na relaciji Beograd - Novi Sad prevezlo 2,5 miliona putnika. Moderni vozovi, brze pruge, komforan i udoban entrerijer ovih vozova učinio je da čak i oni koji se nisu vozili, sve češće biraju putovanje vozom”, rekao je za Tanjug v.d. direktor Srbija voza Ivan Bulajić.

 

On je naglasio da su ponuđeni znato viši standardi putovanja koji odgovaraju biznis klasi avionskog prevoza.

"Radujemo se budućem periodu, u kom će i ostali građani Srbije na drugim relacijama moći da se voze ovakvim brzim vozovima. Za brzi voz Beograd - Novi Sad, za Soko koji stiže za 33 minuta cena povratne karte je umesto dosadašnjih 800 dinara, 1012 dinara. Cena karte za odraslu osobu za 2.razed direktnog Inter City voza "Soko" na relaciji Beograd - Novi Sad iznosiće 603 dinara, sa ukljucenom rezervacijom mesta”, rekao je Bulajić.

 

Ukazao je da je putnicima posle promo perioda omogućena kupovina voznih karata po nižim cenama, uz primenu povlastice - 20 odsto za povratno putovanje, 50 odsto za decu od šest do 14 godina, kao i 30 odsto popusta za putnike koji poseduju karticu SRB PLUS i za prevoz grupa.

“Za relaciju Beograd – Novi Sad omogućena je i onlajn kupovina karata putem veb sajta ili aplikacije uz popust od pet odsto. Kako bismo što više izašli u susret građanima koji primarno koriste železnički prevoz cele godine, Srbija Voz je u svoju ponudu uvrstio godišnju pretplatnu kartu koja važi u 1. i 2. razredu svih vrsta vozova na svim relacijama u unutrašnjem saobraćaju. Tokom prošle godine prevezli smo više od 5,5 miliona putnika, duplo više nego u 2021. Popularne linije, pored relacije Beograd-Novi Sad, su i Beograd-Užice i Beograd – Vršac, kojima takođe saobraćaju novi vozovi, a od početka godine uvedena ja i direktna železnička linija na relaciji Beograd-Pančevo“, rekao je Bulajić.

Naglasio je da putovanje vozom, kao najpovoljniji i najudobniji vid transporta, ponovo postaje deo našeg svakodnevnog života.

"Razloga je mnogo: ovo je savremen, udoban, pouzdan i finansijski pristupačan način putovanja. Brzina i pouzdanost su od benefita koje pruža Srbija voz i planiramo da u istom pravcu nastavimo razvoj srpskog železničkog saobraćaja, unapređujemo iskustvo putovanja železnicom, nastavimo sa digitalizacijom i modernizacijom poslovanja, i da ostanemo ,na dobrom koloseku`. Zato - putujte i dalje sa nama!”, poručio je Bulajić.