2. mart 2023 13:15

Ministar Vučević prisustvovao Konferenciji izaslanika odbrane

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Vučević prisustvovao Konferenciji izaslanika odbrane

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, danas je u Domu Garde na Topčideru prisustvovao 10. Konferenciji izaslanika odbrane Srbije.

Konferenciju je otvorio direktor Vojnoobaveštajne agencije, general-major Zoran Stojković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Izaslanici odbrane informisali su ministra i članove kolegijuma o političkoj i bezbednosnoj situaciji u svetu i načinu na koji se globalni procesi mogu odraziti na situaciju u našem regionu.

Jedna od tema Konferencije bila je i doprinos izaslanika odbrane razvoju vojne i vojnoekonomske saradnje sa drugim zemljama, afirmaciji Srbije i njenog sistema odbrane.

Konferencija, koja se ove godine održava 10. put, postala je tradicionalni format za okupljanje izaslanika odbrane, prilika za neposrednu razmenu iskustva, analizu njihovog učinka i davanje smernica za budući rad.

Konferenciji je prisustvovao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, kao i članovi kolegijuma ministra odbrane.