7. mart 2023 14:03

Obeležen dan opštine Kosjerić, prisustvovao Milićević

Izvor: TANJUG

podeli vest

Obeležen dan opštine Kosjerić, prisustvovao Milićević

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

KOSJERIĆ - Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je obeležavanju Dana opštine Kosjerić, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Ministar je na svečanoj sednici Skupštine opštine rekao da mu je velika čast što učestvuje u obeležavanju Dana opštine, datuma kada je Kosjerić zasluženo dobio status varoši, saopšeno je iz kabineta ministra Milićevića.

Milićević je pozdravio sve prisutne u ime svih ministara i predsednice Vlade Republike Srbije i preneo poruku, da verujemo da rezultati koje će Kosjerić postići do sledećeg obeležavanja biti još bolji i na ponos svakog građanina Kosjerića.

"Vlada Republike Srbije nastoji da pruži podršku i uloži u svaku lokalnu samoupravu, da se razvija i raste i da za cilj ima ravnomeran razvoj svih delova naše Srbije, kroz projekte, dovođenja investitora i izgradnje infrastrukturne mreže", rekao je Milićević.

Ističe da je Srbija danas zemlja razvoja i novih šansi, koja može da ponudi svojim građanima kvalitetan život uz siguran posao i da brine o svakom pojedincu.

"Ono što je zadatak svih nas je da razvijamo naše sredine, da stvaramo takvu privrednu klimu, da jedini razlog odlaska mladih ljudi bude samo zbog daljeg školovanja, ali da se sutra vrate u svoje mesto, jer snaga opštine su njeni građani i to ne smemo nikada da zaboravimo", rekao je Milićević.

Milićević ističe da fokus uvek treba da bude na razvoju i da je to ono čime se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić vodi i da je svaka odluka koja je nekada i teška uvek u interesu građana.

Prema njegovim rečima posebno je važna saradnja između lokalne vlasti i državne vlasti i da mora biti zasnovana na jednom partnerskom nivou, ispunjena međusobnim razumevanjem.

Rekao je da mu je želja da oni koji su otišli iz Kosjerića i iz Srbije vrate u zemlju.

"Takođe ću raditi na tome da lokalne samouprave povežem sa našim usprešnim privrednicima u dijaspori, da im opštine prezentuju svoje potencijale i da se otvori mogućnost za ulaganje i otvaranje novih radnih mesta", rekao je ministar.

Dodao je da očekuje i podršku građana.

"Uveren sam, da ću imati i Vašu podršku u tom poslu, posebno što, pored rodnog Valjeva, za mene je i Kosjerić, rodna gruda, jer moji preci potiču iz ovog kraja i nikada se u Kosjeriću nisam smatrao gostom", istakao je Milićević.

Ministar je Opštinskom rukovodstvu poželeo uspeh u daljem radu, a građanima Kosjerića blagostanje i upravu po meri građana.