13. mart 2023 11:32

Đorđe Vukadinović: Sastav Narodnog pokreta neće biti drugačiji u odnosu na SNS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Vukadinović: Sastav Narodnog pokreta neće biti drugačiji u odnosu na SNS

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je danas da formiranjem Narodnog pokreta neće biti značajnih promena na političkoj sceni Srbije, kao i da njegov sastav neće biti drugačiji u odnosu na Srpsku naprednu stranku.

"Biće pojedinaca, intelektualaca koji gravitiraju ka vlasti, SNS. Biće nekih nevladinih organizacija, možda i manjinskih stranaka, ali u suštini ono što je sada činilo ne Sprsku naprednu stranku, nego vladajuću koaliciju, mislim da će biti u Narodnom pokretu", rekao je on za Tanjug.

On je kazao da je i ranije SNS odlazio "u pozadinu", pogotovu u predizbornim kampanjama.

"Već nekoliko izbornih ciklusa vi imate neobičnu situaciju da vi ime vladajuće stranke nemate na glasačkom listiću, jer stoji ime Aleksandra Vučića i slogan", rekao je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da se formiranjem Narodnog pokreta za državu ne pravi paralelna politička struktura koja će funkcionisati sa Srpskom naprednom strankom, već da će fokus biti na drugačijim sadržajima, pre svega na Aleksandru Vučiću.

Na pitanje da li smatra da će doći do vanrednih izbora i kada, Vukadinović kaže da je, pored redovnih lokalnih i pokrajinskih izbora koji su planirani za narednu godinu, moguće očekivati i vanredne parlamentarne izbore.

"Realno ja te izbore nisam video i ne vidim pre kraja godine. Vrlo moguće da to ipak bude taj termin početkom sledeće kada budu lokalni", naveo je Vukadinović.

Vukadinović je rekao da Vučićevo formiranje pokreta asocira na početak predizborne kampanje.

"Ovo meni miriše sa ovim pokretom uveliko na predizbornu kampanju i na kraju ova turneja i obilazak Srbije od strane predsednika Vučića takođe je u funkciji te kampanje, ali to ne znači da će izbora biti pre kraja godine, najranije", zaključio je Vukadinović.