18. april 2023 18:14

Milan Đurić: U poslednjih deset godina uloženo 2,6 milijardi dinara u Mesnu zajednicu "Boško Buha"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milan Đurić: U poslednjih deset godina uloženo 2,6 milijardi dinara u Mesnu zajednicu "Boško Buha"

Foto: Tanjug video

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici dr Ivana Ribara na Limanu 2, istakavši da je u poslednjih deset godina uloženo 2,6 milijardi dinara u novosadsku Mesnu zajednicu "Boško Buha", u kojoj se pomenuta ulica nalazi, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

Đurić je potom posetio novosadsko udruženje građana, komšijsku organizaciju pod nazivom "Kutak Liman 2".

On je istakao da posebno voli kada dođe na Liman 2, jer je u tom delu grada odrastao.

"Dok traju radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže, koja je veoma stara i čiji kapacitet nije odgovarajući, moram da istaknem da celokupnu rekonstrukciju kanalizacionog sistema, dužine 9.056 metara, finansira Republika, u okviru projekta ’Čista Srbija’ u vrednosti 3.654.000 evra", naglasio je gradonačelnik.

Napominje da dinamika radova ide prema utvrđenom planu, jer je dosad urađeno oko 20 odsto posla, dok je završetak svih radova planiran do kraja godine.

"U proteklom periodu ulagali smo u rekonstrukciju vodovodne mreže i vrelovoda, kao i u izgradnju novog parkića između ulica Boška Buhe, Milice Stojadinović Srpkinje i Blagoja Parovića, zatim u postavljanje podzemnih kontejnera, nova dečja igrališta i sportske terene", naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, izgrađena su i 92 parking mesta u Fruškogorskoj ulici kod stadiona FK "Kabel", a u Ulici dr Ivana Ribara biće izgrađeno novih 70 parking mesta, odmah po okončanju radova u toj ulici, krajem aprila.

Gradonačelnik je napomenuo da je u toku izgradnja kružne raskrsnice na Bulevaru cara Lazara, kod Fruškogorske ulice, kao i projektovanje saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom tog bulevara koji će biti rekonstruisan.

"Trudimo se da izlazimo u susret zahtevima građana, pa tako uređujemo međublokovske površine i radimo na uređenju svih igrališta i sportskih terena", rekao je Đurić i naglasio da je od 2012. godine do danas, u Mesnu zajednicu "Boško Buha", računajući i projekte koji su u toku, investirano preko 2,6 milijardi dinara.

Gradonačelnik je sa saradnicima potom obišao i ’Kutak Liman 2’, gde je razgovarao sa sugrađanima koji u prostoru, smeštenom u Bulevaru cara Lazara 7a, mogu potpuno besplatno da obavljaju svoje aktivnosti.

"Pozdravljam inicijativu i entuzijazam naših sugrađana sa Limana 2, koji su se pre dve-tri godine udružili i organizuju aktivnosti za svoje komšije, a kako sam imao priliku da vidim one se mahom tiču ličnog usavršavanja ili hobija", rekao je Đurić.