21. april 2023 20:10

Dačić i Milićević vernicima čestitali Ramazanski bajram

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić i Milićević vernicima čestitali Ramazanski bajram

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Ramazanski bajram svim islamskim vernicima u Srbiji, a čestitkama se pridružio i ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević.

U čestitki povodom Ramazanskog bajrama, jedan od dva najznačajnija islamska praznika, a koji je počeo danas, ministar Dačić je vernicima poručio: "Neka ovaj veliki praznik bude još jedna prilika da učvrstimo naše zajedničke vrednosti mira, međusobnog poštovanja i solidarnosti, jer samo sa njima možemo da gradimo srećnu i složnu zajednicu".

"Želim vam da veliki praznik završetka meseca Ramazana provedete u porodičnom miru, okruženi ljubavlju i pažnjom svojih bližnjih”, dodao je Dačić.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević svim vernicima Islamske zajednice od srca je čestitao Ramazanski Bajram uz želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu za trud i odricanje tokom dugog posta.

"Želim vam da Bajram doveka slavite u miru i radosti u našoj zajedničkoj otadžbini, u našoj prelepoj Srbiji! BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!“, poručio je ministar Milićević.

Muftija Islamske zajednice Srbije Mustafa Jusufspahić, juče je povodom praznika poručio da je Bajram vreme za radost, zajedništvo i solidarnost, kao i da treba da donese inspiraciju ljudima da budu bolji, pomažu drugima i cene sve ono što imaju.

"Podelimo našu radost sa našim komšijama nemuslimanima, jer naša radost nije potpuna bez zajedništva", naveo je muftija Jusufspahić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ranije danas čestitao je Ramazanski Bajram i dane velikog i radosnog praznika Rijasetu Islamske zajednice Srbije, glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji, kao i svim vernicima islamske veroispovesti.

Čestitkama se pridružila i predsdnica Vlade Ana Brnabić kao i članovi vlade - ministarka kulture Maja Gojković, ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov, kao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, Princ Aleksandar Karađorđević.