26. april 2023 14:55

RTS traži da BIA utvrdi kako je procureo Dodikov snimak pre gostovanja u "Oku"

Izvor: TANJUG

podeli vest

RTS traži da BIA utvrdi kako je procureo Dodikov snimak pre gostovanja u "Oku"

Foto: Shutterstock.com/Baloncici, arhiva

BEOGRAD - Radio-televizije Srbije (RTS) pozvala je danas Odeljenje za visokotehnološki kriminal i Bezbednosno-informativnu agenciju (BIA) da utvrde kako je dospeo u javnost snimak dela neformalnog razgovora pred početak emisije "Oko" u kojoj je gostovao predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, a u kojem je govorio o porodici Novaka Đokovića.

"Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dela neformalnog razgovora pred početak emisije: Oko, 25. aprila. RTS je pozvao Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospeo u javnost", navodi se u saopštenju RTS-a.

Dodaje se da je signal u celini bio pušten i Radio televiziji Republike Srpske zbog čega se u RTS-u nadaju i reakciji MUP-a Republike Srpske.

"Radio televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavesti javnost", navodi se u saopštenju RTS- a.

U emitovanom fragmentu koji je sadržao razgovor Dodika i novinara RTS-a Gorislava Papića pre početka snimanja emisije, Dodik je rekao, govoreći o nastupu Novaka Đokovića na teniskom turniru u Banjaluci, kako su Đokovići teški, i, kako je rekao, ciganija poprilična, a požalio se i na ispadanje u četvrtfinalu Novaka Đokovića.