30. april 2023 19:14

Pokret socijalista: Nastavljamo borbu za samostalnu i socijalno pravednu Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokret socijalista: Nastavljamo borbu za samostalnu i socijalno pravednu Srbiju

Foto: Tanjug video

KRALJEVO - Na sednici Glavnog odbora Pokreta socijalista, koja je održana danas u Kraljevu, poručeno je da taj pokret nastavlja borbu za samostalnu, slobodnu, uspravnu i socijalno pravednu Srbiju.

"Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin je partija levice koja se već punih 15 godina bori za očuvanje srpskih nacionalnih interesa i za ostvarivanje socijalne pravde. Bez slobodne, nema ni socijalne pravde, niti ekonomskog napretka. Zato smatramo da je stvaranje srpskog sveta važno kako bi se sloboda i sigurnost svih Srba očuvali i kako se nikada više ne bi Srbima ponovio Jasenovac, Oluja i Martovski pogrom", poručeno je na sednici, saopštila je ta stranka.

 

Dodaje se da je izuzetno važno da na čelu Srbije ostane predsednik Aleksandar Vučić koji je, kako se navodi, dokazao da je jedini slobodni lider u Evropi i zahvaljujući kome je Srbija jedina samostalna i nezavisna država u Evropi koja ne uvodi sankcije ruskim prijateljima i koja se ne odriče svoje Republike Srpske.

"Samo politika Aleksandra Vučića garantuje mir i stabilnost, od kojih proizilazi i socijalni i ekonomski i svaki drugi napredak", poručeno je.

Navodi se da Srbija mora još mnogo da napreduje i da se razvija i dodaje da je činjenica da je Vučićeva politika koju Pokret socijalista podržava vratila dostojanstvo srpskom radniku.

Podseća se da je 2011. godine prosečna plata u Srbiji iznosila 37.000 dinara, a da sada iznosi više od 68.000 dinara, da je nezaposlenost te godine iznosila čak 25, 4 procenata, a da je danas pala ispod osam odsto.

"Pokret socijalista, neće biti zadovoljan dok god svaki radnik u Srbiji ne bude zbrinut i zadovoljan, dok se ne uspostavi potpuna socijalna pravda, ali je suština da su se stvari od 2012. godine i dolaskom Vučića na vlast promenile i to znatno promenile na bolje. Samo slobodna i suverena Srbija na čelu sa Vučićem može da obezbedi nova radna mesta, nova zapošljavanja, nove fabrike i bolje socijalno-ekonomske uslove za običnog čoveka koji živi pošteno od svog rada", poručeno je na sednici.

Podseća se da Pokret socijalista Prvi maj obeležava kao Dan partije.