3. maj 2023 15:07

Ministar Selaković prisustvovao na postavljanju nove biste Srđanu Stančetiću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Selaković prisustvovao na postavljanju nove biste Srđanu Stančetiću

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković posetio je danas grob i prisustvovao postavljanju nove biste srpskom heroju Srđanu Stančetiću, koji je poginuo na Košarama 28. jula 1998. godine, prilikom evakuacije tela potpukovnika Gorana Ostojića.

Srđan Stančetić život je izgubio sa 24 godine, kao stariji vodnik i pripadnik elitne 63. padobranske brigade.

Na groblju u selu Banovo Polje kod Bogatića, 1999. godine - godinu dana nakon smrti Srđana Stančetića, bila je podignuta bronzana bista palog junaka, koja je pre par meseci ukradena sa njegovog groba.

Novu bistu donirao je Boban Jeremić, vlasnik Umetničke livnice "Jeremić", čiji je deda izradio i prvu bistu heroja, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

U razgovoru sa majkom poginulog Srđana, Dragoslavom, kao i predsednikom Opštine Bogatić M. Damnjanovićem, ministar Selaković je ukazao da je cilj Ministarstva da svako mesto u Srbiji dobije spomen obeležje na pale heroje iz ratnih sukoba 1991 - 1999. godine.

Oni su se usaglasili da, pored toga sto će jedna ulica u Bogatiću nositi ime heroja Srđana Stančetića, da u narednom periodu moraju biti podignute i biste ili spomen ploča i drugim palim borcima iz tog perioda.

Postavljenju nove biste, prisustvovali su i nekadašnji pripadnici 63. padobranske brigade, dodaje se u saopštenju.