9. maj 2023 15:49

Dejan Miletić za Tanjug: Važno je da kao društvo nastupamo jedinstveno

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dejan Miletić za Tanjug: Važno je da kao društvo nastupamo jedinstveno

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Važno da se saberemo, da sakupimo snage, da kao društvo nastupamo jedinstveno, ne postoje kratki odgovori na probleme, rekao je danas direktor Nacionalne akademije za javnu upravu Dejan Miletić, povodom protesta "Srbija prtiv nasilja".

"Ovde je jedan težak udar i na naše emocije i na naše ličnosti i u tom kontekstu nema kratkih odgovora. Postoje napori države da nekim merama uspostavi stabilizaciju, ali ovo je proces koji moramo da pokrenemo", izjavio je Miletić za Tanjug.

Miletić je dodao da je potrebno u miru analizarati situaciju, kao i da dugoročni odgovori ne smeju zavisiti od političkih struktura, nego od potreba našeg društva.

Sagovornik Tanjuga je naveo da je ostavka koju je podneo ministar prosvete Branko Ružić prirodna i normalna.

"Ovde možemo da pričamo o odgovornosti jer se dešavao čitav niz incidenata u osnovnim školama. Siguran sam da ovo pokazuje da nisu obavljene sve potrebne mere kako bi se ovaj dečko na neki način stavio pod kontrolu uslovno rečeno, odnosno gde bi se našla neka rešenja koja ne bi dovela do ovakvog masakra", rekao je Miletić.

 

Prema njegovim rečima, za incident u školi "Vladislav Ribnikar" ne treba tražiti krivicu u drugim institucijama, jer u ovom momentu institucije moraju ostati jake.

"Nama trebaju institucije koje će čvrsto reagovati, koje će nekako znati da mobilišu svoje resurse, a ne da ih dovodimo u novi haos i destabilizaciju. Mi imamo izbore, mi smo jedna demokratija, nadam se već zrela, nema potrebe za trošenjem energije u onim stvarima koje prosto nisu ni prirodne ni logične", zaključio je Miletić.