18. maj 2023 15:07

Martinović: Ulaganje države u infrastrukturu čini Irig atraktivnom destinacijom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Martinović: Ulaganje države u infrastrukturu čini Irig atraktivnom destinacijom

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

IRIG - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Irig, gde je obišao zgradu opštinske uprave i najavio mogućnost da ministarstvo sledeće godine uloži sredstva u rekonstrukciju njenog izdvojenog objekta, koji se nalazi u veoma lošem stanju.

"Iako se nalazi u samom centru Iriga, u ovu zgradu godinama nije ulagano", rekao je Martinović, navodi se u saopštenju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Martinović je dodao je da je to objekat od velikog značaja i da je planirano da u njemu bude otvorena nova skupštinska sala.

On je izrazio uverenje i da će Ministarstvo moći da podrži uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u Irigu, jer bi to doprinelo daljem privrednom razvoju i urbanizaciji ove opštine, navodi se u saopštenju.

"Irig je na atraktivnom mestu, ima ogroman potencijal za ekonomski, a naročito turistički razvoj. Nedaleko od Iriga nalaze se Fruška gora, Banja Vrdnik, osam manastira, 17 registovanih vinarija, a smešten je na pola puta od Beograda do Novog Sada", rekao je Martinović.

Kako je naglasio, "siguran sam da će Irig, kada se realizuju svi planirani projekti i kada se završi izgradnja Fruškogorskog koridora, postati jedno od najatraktivnijih mesta u Srbiji".

Martinović je rekao da se očekuje da će se na ovom području izgraditi mnogobrojni hoteli, zgrade i vikendice i da će opština izdavati daleko više građevinskih dozvola.

Govoreći o tome da u Sremskom upravnom okrugu nisu sve lokalne samouprave pođednako razvijene, te da ima opština poput Stare Pazove i Pećinaca, koje se nalaze se u prvoj kategoriji razvijenosti, a s druge strane tu su i Irig i ostale manje razvijene opštine, ministar je istakao će država, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uložiti dodatnu energiju u razvoj ovih, manje razvijenih opština.

"Irig neće više biti na margini, već će imati konkretnu finansijsku podršku od ministarstava i Pokrajinske Vlade za realizaciju projekata“, zaključio je Martinović.

Kako navode, prilikom posete Irigu, ministar je održao sastanak sa predsednikom opštine Tihomirom Stojakovićem i njegovim saradnicima, a obišao je i vinariju "Mačkov podrum“.