18. maj 2023 16:05

Kisić: Borba za bolju demografsku sliku zajednički zadatak svih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić: Borba za bolju demografsku sliku zajednički zadatak svih

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je danas da je borba za bolju demografsku sliku zajednički zadatak svih u društvu i da je dobrodošao svaki predlog koji će za cilj imati unapređenje populacionih mera.

Kisić je tokom razgovora o unapređenju mera populacione politike sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Beograda rekla da Ministarstvo ceni napore Sindikata na tom polju, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako je istakla, Ministarstvo već radi na realizaciji mera koje je Sindikat izložio u svom programu, među kojima su i one na usklađivanju rada i roditeljstva, na čemu sarađuje i sa Privrednom komorom Srbije (PKS).

Kisić je navela da je u cilju finansijske podrške porodicama sa decom, ove godine iz budžeta izdvojeno 87 milijardi dinara i da je ona "veća nego ikada".

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Beograda istakli su da je demografija "pitanje broj jedan u Srbiji" i da je zato neophodno da se svi uključe u sagledavanje mera koje bi doprinele da se Srbija izbori sa nepovoljnim trendovima u ovoj oblasti.