28. maj 2023 16:14

Predsednik stranke Srpski opstanak pozvao Fon Kramon da traži vraćanje srpske zastave na opštinu Zvečan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik stranke Srpski opstanak pozvao Fon Kramon da traži vraćanje srpske zastave na opštinu Zvečan

Foto: TANJUG/DOPISNIK KiM

ZVEČAN - Predsednik stranke Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević pozvao je danas izvestiteljku Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon da zatraži vraćanje srpske zastave na zgradu opštine Zvečan, sa koje je u petak zastava skinuta i postavljena albanska.

Fon Kramon je u pratnji Arsenijevića, kako se vidi na snimku na njegovoj Fejsbuk stranici, obišla danas teren oko zgrade opštine Zvečan gde je u petak došlo do sukoba između tzv. Kosovske polcije i okupljenih građana koji su pokušali da spreče da novoizabrani predsednik opštine, izabran na glasanju koje su Srbi bojkotovali, uđe u zgradu opštine.

 

"Ja sam došao sa srpskom zastavom i zamolio ih da pored kosovske, stave zastavu moje zajednice, ali su me oni vukli za ruku i oterali dalje i rekli da čekam komandanta, koji neće doći", rekao je Arsenijević izvestiteljki i zamolio je da od policije zatraži da vrate srpsku zastavu na zgradu opštine.

Ona je razgovarala i sa pripadnicima specijalnih jedinica policije, koji su zajedno s kosovskom policijskom službom upali u petak u zgradu opštine.

Kosovska policija i njene specijalne jedinice su u petak upali i u zgrade opština Leposavić i Zubin Potok.