30. maj 2023 10:56

Advokat Predrag Miljković: Dušan Obrenović je prilikom hapšenja u Zvečanu brutalno pretučen

Izvor: TANJUG

podeli vest

Advokat Predrag Miljković: Dušan Obrenović je prilikom hapšenja u Zvečanu brutalno pretučen

Foto: Tanjug video

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Dušana Obrenovića koji je juče uhapšen u Zvečanu, Predrag Miljković, izjavio je danas da je Kosovska policija prilikom hapšenja brutalno pretukla njegovog klijenta.

On je novinarima rekao da je Obrenović strašno pretučen prilikom hapšenja i uvođenja u stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da je zadobio različite povrede glave, posekotine, poderotine, hematome po glavi.

 

"Strašno i brtutalno je pretučen. Sinoć mi je rekao da su ga tukli u opštinskoj zgradi kada su ga uhapsili. Na teret mu se stavlja pozivanje na otpor i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom. Ja razumem da bude uhapšen i osumnjičen, ali da bude onako zverski pretučen... Pozivam međunarodnu zajednicu, policiju, pravosudne organe da imaju uvid šta se radi i da se ovome stane na kraj", rekao je on.

Miljković je dodao da je Dušan Obrenović mlad čovek koji je juče mirno protestvovao, kao i da nije zaslužio da bude tako pretučen.

"Pregledan je od strane lekara koji je čak pokušao da ublaži povrede i čini mi se da je napisao da treba da ga pregleda hirurg. Sada ću otići kod njega da ga još jednom vidim da se uverim da je u dobrom stanju, da bar nije zadobio nove povrede", rekao je Miljković.

Kako je rekao Obrenoviću je određeno zadržavanje do 48 sati.