2. jun 2023 08:58

Luka Gori: Vreme da se situacija na KiM smiri, treba izbegavati jednostrane poteze

Izvor: TANJUG

podeli vest

Luka Gori: Vreme da se situacija na KiM smiri, treba izbegavati jednostrane poteze

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Ambasador Italije u Beogradu Luka Gori izjavio je danas da je sada vreme, posle nekoliko napetih dana, da se situacija smiri, da se preduzmu mere kako bi se smanjile tenzije na terenu, i da treba izbegavati jednostrane poteze.

Gori je to rekao za Tanjug odgovarajući na pitanje da li bi međunarodna zajednica više mogla da utiče na Prištinu i dodao da je vreme da se uspostave uslovi za nastavak političkog procesa na kome se radilo poslednjih nedelja.

 

"Postigli smo veoma važan rezultat u Ohridu i važno je da se iznova stvore uslovi za nastavak političkog procesa, sa fokusom, pre svega, na formiranje ZSO, što je cilj na čiju se realizaciju dugo čeka, rekao je Gori.

Praznik 2. juna označava trenutak u kome se slavi nacionalni identitet Italije

Luka Gori je izjavio da je Nacionalni dan, koji se danas obeležava u toj zemlji veoma važan.Praznik 2. jun obeležava momenat u kome je Italija obnovila svoj nacionalni identitet nakon tragedije Drugog svetskog rata. To je dan kada slavimo osnivačke vrednosti Republike: mir, stabilnost, napredak, jednakost i demokratiju.

"Nacionalni dan je rođendan naše zajednice i to je veoma važan trenutak za sve, pa i za nas ovde u Beogradu", rekao je Gori u intervjuu za Tanjug.

 

Prema njegovim rečima, praznik će se obeležiti veoma važnim prijemom u ambasadi Italije sa italijanskim kolegama u Srbiji, kao i sa srpskim prijateljima koji su pozvani.