3. jun 2023 22:53

Selaković: Sramne slike se šalju iz naše prestonice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Selaković: Sramne slike se šalju iz naše prestonice

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i član Predsedništva SNS Nikola Selaković oštro je osudio, kako je naveo, pozive na nasilje i slike nasilja, vređanja i mržnje tokom večerašnjeg petog protesta dela opozicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

"Sramne slike se večeras šalju iz naše prestonice. Slike nasilja, vređanja, i mržnje. Prvo su nosili vešala po Terazijama, a sada pozivaju na vešanje predsednika države. Dok predsednik, u ovim teškim vremenima za našu državu i naš narod na Kosovu i Metohiji, poziva na jedinstvo, poziva na dijalog, pruža ruku svakom dobronamernom građaninu i daje ozbiljne predloge za rešavanje pitanja nasilja, dotle oni koji su se zaklinjali u demokratiju na vlast žele da dođu mimo izbora i pozivaju na vešanje onoga koga ne mogu da pobede'', istakao je Selaković.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Selaković je dodao i da je ''večerašnje, do sada nikad viđeno, sejanje mržnje i poziva na nasilje je za svaku osudu od strane normalnog i pristojnog čoveka, ali i pravo lice onih koji se tobož bore protiv nasilja promovišući nasilje i one koji su svoje nasilništvo odavno promovisali pred očima čitave javnosti".

Na protestu u organizaciji dela opozicije "Srbija protiv nasilja" okupljeni su večeras doneli obešenu lutku sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.