4. jun 2023 13:06

Predsednik Vučić pripadnicima MUP-a: Radite ozbiljan i odgovoran posao

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Vučić pripadnicima MUP-a: Radite ozbiljan i odgovoran posao

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - U Palati “Srbija” danas se održava manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije kojoj prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Manifestacija je počela intoniranjem državne himne, nakon čega su predsednik Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić primili raport. Vučić se potom pozdravio sa pripadnicima policije i MUP koji su stajali u stroju.

 

“Radite težak, ali veoma ozbiljan i odgovoran posao i koliko god svako od nas nalazio neku zamerku policiji, na kraju zavisimo od policije, pozivamo policiju i sa vama se osećamo sigurnije i bezbednije”, rekao je Vučić obraćajući se pripadnicima MUP-a uoči početka manifestacije.

Pre kraja godine policiji značajno povećanje plata

Vučić je rekao danas da je veoma ponosan na ono što obavlja srpska policija i najavio povećanje plata pripadnicima policije pre kraja godine.

On je na obeležavanju  Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije rekao da je naša policija izuzetno opremljena, ali da će u budućnosti biti još bolje.

Rekao je da će policija biti i najbolje helikopterski opremljena, i najavio da uskoro dobijamo drugi ruski helikopter za gašenje požara koji će spasti mnogo života i imovine.


Naše je da se postaramo pripadnici MUP imaju odlične uslove za rad

Aleksandar Vučić je izrazio uverenje da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova vide trud države i da nije slučajno rekao da će policija, na poseban način, kroz povećanje primanja osetiti dodatne blagodeti. 

"Ali mi moramo da im obezbedimo da oni mogu da pruže uslugu građanima, ja to doživljavam kao uslugu građanima, da uvek budu uz njih, i da uvek mogu na najbolji način da im pomognu upravo tek kada su opremljeni kada su motivisani i kada mogu da obezbede normalan i pristojan život za sebe i za svoje porodice", rekao je predsednik u svom obraćanju u Palati Srbija.

Obešena lutka potvrđuje “diktatorsku prirodu vlasti”

Predsednik Srbije je izjavio danas da lutka obešenog predsednika na protestu opozicije “Srbija protiv nasilja” u Beogradu najbolje potvrđuje “diktatorsku prirodu vlasti u našoj zemlji”.

Vučić je na taj način, između ostalog, odgovorio na konstataciju novinara da su zbog slične situacije huligani, koji su nosili lutku novinarke Brankice Stanković, osuđeni na 16 meseci zatvora.

 

“Ja mislim da tu postoji jedna velika razlika. Sit sam tih besmislenih laži, to je doneo ne znam ko sa strane. Ne, imali su vešala i 2017. 2018. i 2019. godine, sad umesto vešala su doneli otprilike kako završite na vešalima, ali ima jedna razlika u ovome što ste vi rekli. Moj posao je da takve svinjarije trpim. Ja sam predsednik, moj posao je da čak i pretnje smrću ogoljene na takav način trpim”, rekao je Vučić novinarima posle obeležavanja Dana MUP-a.

Mogu da se organizuju izbori u Beogradu, ali će se onda organizovati i neki drugi

Vučić je rekao, komentarišući izjavu poslanika Aleksandra Jovanovića da treba postaviti zahtev za održavanje izbora u Beogradu, da mogu da se organizuju beogradski izbori, ali da će se onda organizovati i neki drugi. 

"Nikakav problem nije, kad god hoće izbore dobiće izbore, ako mi kažu da hoće izbore u Beogradu, imaće izbore u Beogradu, ali će da imaju i neke druge izbore, a ne samo one koje oni hoće. Da li će da budu samo izbori u Beogradu ili će da budu i pokrajinski i republički, pa polako. Niste vi jedini učesnik političkog života u Srbiji. Sve što hoćete mi ćemo da ispunimo, ali ne baš uvek u formi u kojoj baš vi hoćete", rekao je predsednik. 

 

Vučić je rekao da može da opoziciji učini i jednu uslugu, pošto su, kako je rekao "uvređeni i povređeni" spuštanjem cenzusa na tri odsto - da zajedno podignu cenzus na pet odsto.

Nikad ne bih dozvolio smenu Gašića, neće biti prelazne vlade

Predsednik je izjavio je danas da nikada ne bi dozvolio smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i ponovio da u Srbiji neće biti prelazne vlade.

"Nikada ne bih dozvolio smenu Bratislava Gašića, zato što to nije fontana želja", rekao je Vučić na manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

 

Dodao je da se zapravo traži njegova ostavka sa mesta predsednika i njegova glava u političkom smislu.

Pozivam još jednom sve da razmisle, treba nam ujedinjena Srbija

Pozivam još jedanput sve da razmisle, jer nam je važna ujedinjena Srbija, poručio je danas Vučić, ističući da zajednički treba razmišljati o ozbiljnim planovima, kako i na koji način da zemlja ide napred, kako da se radi, da zemlja napreduje brže ekonomski, kao i u pravnim i političkim reformama. 

"Za sve to moramo da razgovoramo. Ako nećete da razgovarate već je jedini razgovor skupićemo se pa te neće biti, možete i to da probate", rekao je Vučić u Palati Srbija odgovarajući na novinarsko pitanje kako razume zahteve opozicije i šta su njihovi konkretni zahtevi.

On je rekao i da su dva zahteva već ispunjena, a to je ostavka ministra prosvete Branka Ružića i ukidanje rijaliti programa.