8. jun 2023 21:24

Nemanja Zavišić: Politička pozadina tzv. protesta protiv nasilja je vlast bez izbora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nemanja Zavišić: Politička pozadina tzv. protesta protiv nasilja je vlast bez izbora

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Politička pozadina protesta protiv nasilja je želja pojedinih opozicionih stranaka da dođe do vlasti bez izbora i preko ulice, ocenio je danas Nemanja Zavišić iz Centra za društvenu stabilnost.

On je za Tanjug rekao da je to pokazao poziv opozicionog političara Aleksandra Olenika na protest sa kijevskog trga Majdan.

 

Zavišić smatra da taj tvit u kojem Olenik navodi da "ništa nije slučajno" govori o "sada već očiglednoj" umešanosti stranih obaveštajnih službi u organizaciju ovih okupljanja.

Prema njegovim rečima, tvit Olenika pokazuuje dve stvari.

"Prvo je da je zaista istinita tvrdnja da postoji deo prozapadno orijantisanih levo liberalnih opozicionih stranaka, koji učestvuje u organizaciji ovih tzv. protesta protiv nasilja, čiji je jedini cilj da dođe do novih izbora preko neke prelazne vlade, odnosno do vlasti bez izbora i preko ulice", naveo je Zavišić.

Naglasio je da je to politička pozadina ovih okupljanja.

Druga stvar je, kako kaže, to što su sada na neki način pale maske i da je potpuno jasno da iza protesta stoje, pre svega levo libelalne zapadno orijentisane proevropske opozicione stranke u Srbiji potpomognute određenim službama.

"Postoji određeni deo građana u prethodnih nekoliko nedelja izmanipulisanih od opozicije, koja je iskoristila tragične događaje s početka meseca da podgreje atmosferu u društvu i podigne tenzije, naveo je Zavišić.

Podseća da je ovde već jednom izvedena obojena revolucija i to 5. oktobra i veruje da najveći broj građana Srbije ne želi to u našoj zemlji.

"Sigurno da postoji deo građana koji se slažu sa Olenikom i njegovim stavovima, ali sam siguran da najveći broj onih koji protestuju ne želi nasilje u Srbije i novu obojenu revoluciju u Srbiji, kao ni da bude izmanipulisano od opozicije", poručio je on.