12. jun 2023 12:53

Bivši predsednik opštine Zvečan: Obavestili smo predsednika da nastavljamo mirne proteste na KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bivši predsednik opštine Zvečan: Obavestili smo predsednika da nastavljamo mirne proteste na KiM

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Bivši predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je danas da su obavestili predsednika Srbije Aleksandra Vučića da građani nastavljaju proteste na KiM.

"Obavestili smo predsednika da nastavljamo naše mirne građanske, demokratske proteste. Danas je 17. dan i po kiši i po suncu, naši građani 24 sata istrajavaju u svojoj legitimnoj, legalnoj borbi za svoja osnovna ljudska prava. Građani, odnosno radnici naših lokalnih samouprava evo već 17. dan ne mogu na svoja radna mesta, naša deca, njihove škole su i dalje ograđene bodljikavom žicom", rekao je Milović danas u svom obraćanju u Predsedništvu Srbije.

 

Milović je rekao da je tačno ono što je rekao predsednik Srpske liste Goran Rakić - da jesu za deeskalaciju, za mirno rešenje, za kompromise, ali i da je potrebno prethodno da se odradi ono što je već i zahtevano i rečeno i specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru i Specijalnom izaslaniku Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.

"Da se oslobode opštinske zgrade, da se naši radnici vrate i pruže uslugu svojim građanima, da specijalne jedinice napuste objekte jer u Zvečanu recimo nema ni jednog radnika niti je tamo nelegalno, nelegitimno izabrani gradonačelnik, oni su i dalje prisutni i ono što je bitno i važno - da se oslobode dakle naši sugrađani Radoš Petrović i Dušan Obrenović kao i da se, što je rekao gospodin Rakić, prestane sa terorom, da se prestane sa zastrašivanjem naših građana koji su mirno, kažem mirno, protestvovali u opštini Zvečan i ostalim opštinama na severu", rekao je Milović.