19. jun 2023 11:20

Nataša Stanisavljević: Potpisani ugovori za rešavanje stambenog pitanja izbeglica i raseljenih

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nataša Stanisavljević: Potpisani ugovori za rešavanje stambenog pitanja izbeglica i raseljenih

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Komesarijat za izbeglice i migracije potpisao je danas ugovore sa 55 lokalnih samouprava za kupovinu 195 seoskih domaćinstava namenjenih rešavanju stambenog pitanja izbeglica i interno raseljenih.

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević za Tanjug je navela da su se opštine, sa kojima su potpisani ugovori, prijavile na javni poziv Komesarijata, a koji je raspisan sa ciljem rešavanja stambenih potreba izbeglica i interno raseljenih.

"Potpisujemo ugovore kojima ćemo kupiti 195 seoskih domaćinstava, to znači da ćemo pomoći tolikom broju porodica kroz kupovinu seoskih domaćinstava", rekla je Stanisavljević.

Navela je da su danas ujedno potpisani i ugovori za dodelu 134 paketa građevinskog materijala.

Stanisavljević je navela da je za ta dva javna poziva ukupno izdvojeno oko 400 miliona dinara, dodajući da će i u narednom periodu Komesarijat nastaviti da raspisuje konkurse namenjene rešavanju stambenog pitanja izbeglica i interno raseljenih, a na koje će moći da se prijave lokalne samouprave.

"Lokalne samouporave su nakon ovoga u obavezi da raspišu javne pozive sa terirorije svojih opština na koje se javljaju korisnici koji mogu biti ili izbeglice ili interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, a na ovaj način se rešavaju njihove stambene potrebe", objasnila je Stanisavljević.