20. jun 2023 14:11

Katalin Novak: Demografski samit u Budumpešti biće održan 14. i 15. decembra, očekujem prisustvo Vučića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Katalin Novak: Demografski samit u Budumpešti biće održan 14. i 15. decembra, očekujem prisustvo Vučića

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

PALIĆ - Predsednica Mađarske Katalin Novak najavila je danas da će 14. i 15. decembra ove godine biti održan demografski samit u Budimpešti i istakla da očekuje da će i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustovati tom skupu.

Na konstataciju novinara da se Srbija i Mađarska suočavaju sa demografskim izazovima i podsećanje da se na svake dve godine održava demografski samit u Budimpešti, a na pitanje kakvi su planovi vezani za održavanje samita, Novak je navela da sa Vučićem razgovara i o demografskoj politici kad god se sastanu.

Podsetila je da se Demografski samit održava od 2015. godine i da je Vučić već dva puta prisustvovao tom skupu, te da očekuje da će i ove godine biti gost samita.

"Demografski samit u Budimpešti pokrenuli smo 2015. godine da obezbedimo forum za sve snage koje zastupuju interese porodice, da bi mogli da razmene svoje razmišljanje i to ne samo političari, nego i stručnjaci i predstavnici crkve", rekla je Novak na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sednice Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske na Paliću i ceremonije potpisivanja bilateralnih dokumenata.