2. jul 2023 21:05

Dodik: Milutinović je vodio i borio se za Srbiju u najizazovnijim vremenima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodik: Milutinović je vodio i borio se za Srbiju u najizazovnijim vremenima

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom smrti bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića, uputio je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, građanima Srbije i porodici Milutinović.

"Duboko me potresla vest o smrti Milana Milutinovića, bivšeg predsednika Srbije koji je vodio i borio se za Srbiju u najizazovnijim vremenima i velikog borca iz istinu. Sa iskrenim saosećanjem, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešća Dodika, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović preminuo je u 81. godini, saopštio je ranije danas predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na svom Instagram profilu.

Milutinović je bio predsednik Srbije od decembra 1997. do decembra 2002. godine.

Osim te funkcije, bio je sekretar za prosvetu i nauku Srbije, ambasador Jugoslavije u Grčkoj i ministar inostranih poslova SR Jugoslavije.

Nakon isteka predsedničkog mandata, u decembru 2002. godine, predao se Haškom tribunalu, gde je bio optužen za ratne zločine u toku sukoba na Kosovu i Metohiji.

Oslobođen je 26. februara 2009. i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.