4. jul 2023 21:45

Tomislav Žigmanov obišao poplavljena područja u Ljuboviji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tomislav Žigmanov obišao poplavljena područja u Ljuboviji

Foto: TANJUG/MINLJPDD

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov i pomoćnik predsednika Opštine Ljubovija Aleksandar Perić obišli su deo poplavljenih područja u toj opštini, u kojoj su nedavne poplave, prema proceni lokalnih vlasti, nanele štetu na infrastrukturi od oko šest miliona dinara, saopšteno je danas iz resornog ministarstva.

Tokom obilaska oštećenog lokalnog puta ka manastiru Soko grad, kao i mosta u blizini na kom je urušeno krilo i potkopan trup, Perić je informisao Žigmanova da je posle poplava 2014. i 2020. godine na teritoriji Opštine Ljubovija puno urađeno na infrastrukturi vodnih tokova i na uređenju potoka i reka, što je pomoglo da tokom obilnih kiša koje su bile u maju i junu ove godine ne dođe do prevelikih poplava i štete.

 

Žigmanov je, obilazeći oštećenja na putnoj infrastrukturi, pohvalio odgovorno i brzo delovanje lokalnih vlasti, na čelu sa predsednikom Opštine, za vreme i nakon obilnih kiša tokom maja i juna meseca.

Uspešno je okončan i proces utvrđivanja novonastale štete od strane lokalnih vlasti.

Ministar Žigmanov je na kraju obilaska oštećenih objekata u opštini Ljubovija rekao da će Vlada Srbije obezbediti sva potrebna finansijska sredstva kako bi se sanirala nastala šteta, dodaje se u saopštenju.