6. jul 2023 14:42

Rama: Otvoreni Balkan je doneo samo dobre stvari, Kurti pogrešio što nije učestvovao

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rama: Otvoreni Balkan je doneo samo dobre stvari, Kurti pogrešio što nije učestvovao

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

SKOPLJE - Albanski premijer Edi Rama je danas izjavio da je Otvoreni Balkan doneo samo dobre stvari regionu, te da je premijer privremenih institucija Aljbin Kurti pogrešio što nije učestvovao u toj inicijativi.

"Pogledajte trgovinsku razmenu između zemalja i zapamtite da ono što je učinjeno ne može da se poništi. Čak je i Berlinski proces imao koristi od Otvorenog Balkana", poručio je Rama na zajedničkoj konferenciji za medije sa makedonskim premijerom Dimitrom Kovačevskim tokom posete Skoplju, prenosi Albanian post.

Rama je naveo da je Otvoreni Balkan završio svoju misiju, ali je dodao da inicijativa nije "mrtva".

Da mogu 1.000 puta da uđem u Otvoreni Balkan, 1.000 bih to učinio

Rama je izjavio da bi, da ima mogućnost da vrati vreme unazad 1.000 puta, svih 1.000 puta ponovo ušao u inicijativu Otvoreni Balkan.

On je to rekao na konferenciji za novinare u Skoplju, na pitanje novinara o inicijativi i istakao da je Otvoreni Balkan dao podsticaj Berlinskom procesu i povećao trgovinu između zemalja učesnica, prenosi albanski Juronjuz.

"Otvoreni Balkan bih ponovio 1.000 puta kada bih mogao da se vratim unazad 1.000 puta. Otvoreni Balkan nije isključiva inicijativa, to je jedna od 72 inicijative u ovom regionu. Šta je loše došlo od regiona Otvorenog Balkana osim dobrog?! Pogledajte cifre trgovine između zemalja. Otvoreni Balkan je doneo korist Berlinskom procesu. Ne razumem kako još postoje sumnje kada činjenice govore jasno", rekao je Rama.