8. jul 2023 21:20

Završen protest "Srbija protiv nasilja" ispred policije u Despota Stefana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Završen protest "Srbija protiv nasilja" ispred policije u Despota Stefana

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Deseti protest, u organizaciji dela opozicionih stranaka "Srbija protiv nasilja", završen je večeras oko 21.00 čas ispred Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana.

Saobraćaj ispred Narodne skupštine i u Takovskoj ulici je uspostavljen, a okupljeni se postepeno razilaze iz Buleva despota Stefana.

Učesnici protesta su prethodno razvili transparent "Srbija protiv nasilja" na zgradi preko puta, a puštali su i slajdove sa citatima izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića na zgradi policije.

Kako su rekli organizatori, šetnja je organizovana do zgrade policije kako bi se dala podrška inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću kao i policajaki Katarini Petrović iz Valjeva.

Protest je počeo ispred Narodne skupštine, gde su ponovo pročitani zahtevi, a zatim prošetali Takovskom ulicom, gde su se na kratko zadržali kod RTS-a, i Cvijićevom.

Protest “Srbija protiv nasilja” organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Protesti su održani u Kraljevu, Kragujevcu i Novom Pazaru.