18. jul 2023 11:03

Potpisan Memorandum koji ima za cilj unapređenje prijave imovine ambasadora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisan Memorandum koji ima za cilj unapređenje prijave imovine ambasadora

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je prilikom potpisivanja Memoranduma o saradnji sa Agencijom za sprečavanje korupcije, rekao da Memorandum ima za cilj da unapredi efikasnost postupka prijave imovine i prihoda ambasadora i generalnih konzula.

"U tom pogledu, važnost svega toga kako bismo izbegli probleme, nesporazume i nerazumevanje određenih zakonskih odredbi i kako bismo ostvarili punu otvorenost u radu našeg Ministarstva", istakao je Dačić.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović rekao je da će Memorandum omogućiti ambasadorima da lakše ostvare svoje obaveze i ne dođu u problem sa zakonom.

"U nameri da poboljšam odnos Agencije za sprečavanje korupcije sa svim drugim državnim organima, mi smo kroz rad došli do zaključka da je potrebno da potpišemo jedan ovakav memorandum koji će našim ambasadorima i generalnim konzulima omogućiti da mogu lakše da ostvare svoju obavezu i da ne dođu u problem sa zakonom", istakao je Damnjanović.

Dodao je da je partnerski odnos sa Ministarstvom spoljnih poslova bitan kako bi Agencija za suzbijanje korupcije ispunila obaveze koje ima prilikom međunarodne saradnje sa telim poput OEBS-a.

"Mi jesmo nezavisno telo, ali smo državni organ kome su interesi države najbitniji i u tom kontekstu je veoma bitno sarađivati, da možemo da komuniciramo sa kancelarijom u Beču i sa stalnom misijom OEBS-a", rekao je Damnjanović.