21. jul 2023 15:40

Biljana Pantić Pilja: SNS neće dalje učestovati u radu Anketnog odbora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Biljana Pantić Pilja: SNS neće dalje učestovati u radu Anketnog odbora

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - Poslanica Srpske napredne stranke Biljana Pantich Pilja, koja je i zamenica predsednika Anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji, potrvrdila je za Tanjug da ta stranka neće dalje učestvovati u radu tog odbora.

"Naša poslanička grupa uputila je dopis predsedniku Skupštine Srbije gde tražimo da se ispoštuje molba roditelja. Članovi Anektnog odbora iz SNS-a neće više učestvovati u radu Anketnog odbora jer su želje roditelja najvažnije, a ne medijsko eksponiranje i skupljanje političkih poena na ovakvoj tragediji", rekla je Pantić Pilja.

U radu Anketnog odbora dalje neće učestvovati ni Socijalistička partija Srbije, rekla je za Tanjug šefica te poslaničke grupe Snežana Paunović.

Ranije danas, u Skupštinu Srbije stigla je molba pumonoćnika porodica nastradale dece, kao i dece koja su povređena i traumatizovana u tragediji koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja u Beogradu, kao i svi članovi ovih porodica, sa apelom da se zastane sa daljim postupanjem Anketnog odbora, formiranog radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do tragedija u pomenutoj osnovnoj školi, kao i dan kasnije u Malom Orašju i Duboni.