23. avgust 2023 13:47

Milićević otvorio tematski letnji kamp za decu "Susreti dijaspore 2023"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milićević otvorio tematski letnji kamp za decu "Susreti dijaspore 2023"

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ZA ODNOSE SA DIJASPOROM/RADE BEGOVIĆ

SURDULICA - Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Surdulici tematski letnji kamp za decu iz regiona i rasejanja "Susreti dijaspore 2023", saopštio je njegov kabinet.

"Ovaj kamp, kao i još 21 koji smo kao ministarstvo finansirali širom Srbije, predstavlja simbol naše posvećenosti mladima i dijaspori, koji su ključ za našu budućnost kao naroda i države. Kampovi poput ovih imaju potencijal da oblikuju buduće lidere, umetnike, sportiste i građane sveta. Zato je ulaganje u mlade ljude od suštinskog značaja", poručio je Milićević.

Dodao je da sportski kamp nije samo mesto gde ćete se takmičiti u raznim sportovima, već i simbol inkluzivnosti i zajedništva.

"Ponosan sam što smo ovde omogućili učešće osobama sa invaliditetom, jer verujemo da sport može da spoji sve nas, bez obzira na fizičke razlike. Sport nas uči o timskom duhu, poštovanju i izdržljivosti, a ovde, svi imaju priliku da zajedno rastemo kao pojedinci i kao zajednica", rekao je ministar.

U kampu je okupljeno više od 100 mališana koji će, pored sportskih nadmetanja, učestvovati i u ekološkim aktivnostima na planini Vlasina, ali će izlagati i radove na temu "Land art".

Organizator kampa je Opština Surdulica, a njegom otvaranju prisustvovali su i ministar bez portfelja zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih područja Novica Tončev i predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović.