24. avgust 2023 20:43

Vučić: Leskovac i jug Srbije zaslužuju veličanstven stadion; Osećam se kao na najboljem stadionu u Engleskoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Leskovac i jug Srbije zaslužuju veličanstven stadion; Osećam se kao na najboljem stadionu u Engleskoj

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

LESKOVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađeni stadion "Dubočica" u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i ljudi na jugu Srbije zaslužili takav stadion, jer vatreno navijaju za Srbiju.

"Igraćemo 19. novembra posebnu utakmicu reprezentacije protiv Bugarske i posle 24. godine idemo na evropsko prvenstvo", izjavio je Vučić tokom obilaska stadiona u društvu predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Dragana Džajića, kao i potpredsednika FS S Branislava Nedimovića i generalniog sekretara FSS Jovana Šurbatovića.

Dodao je da se Srbija nije plasirala na Evropsko prvenstvo još od utakmice u kojoj je eliminisala Hrvatsku. "U roku od šest meseci ćemo da izaberemo najbolje operatere, najbolje svetske menadžere za upravljanje stadionom. Mi to ne znamo da radimo. Samo održavanje trave je između 15 i 20 hiljada evra na mesečnom nivou. A potrebno je stalno organizovati događaje kako bi ova investicija bila isplativa", rekao je Vučić.

Osećam se kao na najboljem stadionu u Engleskoj

Aleksandar Vučić rekao je večeras tokom obilaska novog stadiona "Dubočica" u Leskovcu da to velelepno zdanje izgleda divno i da se oseća kao da je na najboljem stadionu u Engleskoj. Dodao je da je reč o UEFA 4 standardu.

 

"Biće ovde najveće utakmice - ovde će igrati i Čukarički, doći će i Olimpijakos u Leskovac, biće to najveća utkmica u poslednje četiri decenije a tada su ovde igrali Zvezda i Dubočica", rekao je Vučić. Predsednik je zahvalio rukovdsvu Čukaričkog što je izabralo Leskovac i naglasio da 19. novembra svi dolaze u Leskovac da navijaju, i predsednik RS Milorad Dodik.

"Nigde ne može da bude veća podrška navijača nego u Leskovcu i Vranju, oni najviše navijaju za Srbiju", rekao je Vučić. 

Možemo da napravimo stadione iste i bolje nego u Evropi

Vučić je rekao da je molio da poslednju utakmicu u kvalifikacijama, možda i odlučujuću za evropsko prvenstvo na kome nismo bili 24 godine, odigramo ovde u Leskovcu.

"Želeo sam da vidite da mi možemo da napravimo sve isto i bolje nego u bilo kojem delu Evrope", naglasio je predsednik. Kaže da drugi stadionu mogu samo da imaju više ili manje stolica, ali nisu i lepši.

"Uskoro otvaramo stadion u Loznici i Zaječaru i onda gradimo veliki stadion u Beogradu", naglasio je Vučić.