1. septembar 2023 15:07

Poklon torbe i školski pribor za sve prvake na teritoriji opštine Savski venac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Poklon torbe i školski pribor za sve prvake na teritoriji opštine Savski venac

Foto: Gradska opština Savski venac

BEOGRAD - U okviru tradicionalne akcije darivanja đaka prvaka, Opština Savski venac obezbedila je torbe i kompletan školski pribor za sve prvake osnovnih škola sa teritorije te opštine.

Poklone će dobiti 350 učenika u devet škola na Savskom vencu, navedeno je u saopštenju opštine.

Predsednik Miloš Vidović i funkcioneri opštine obišli su osnovne škole, poželeli dobrodošlicu najmlađim đacima i uručili im poklone.

Vidović je istakao da opština izdvaja znatno veća sredstva kada je ulaganje u obrazovanje u pitanju, da je važno da se čuju potrebe dece koja su budućnost jer je to jedini ispravan put.

"Sa željom da najmlađe đake podstaknemo na što bolje učenje, a roditeljima da pomognemo da uštede u kućnom budžetu i ove godine smo torbe prvaka opremili kompletnim priborom koji sadrži sve što im je potrebno za početak škole", naveo je predsednik opštine.

Dodao je da su se brojne aktivnosti u proteklom periodu odnosile na organizaciju programa za decu, uređenje igrališta i škola.

" Osim tekućih održavanja svih osnovnih škola na Savkom vencu ove godine otvoren je prvi Eko-park, obnovljen je park kod Vojne gimnazije, a obezbeđeni su besplatni termini za sport i rekreaciju u kompleksu Sportsko selo. Takođe organizovali smo i besplatni letnji sportski kamp za decu, priredili manifestaciju 'Dečije letnje igre', obezbedili nagrade za najbolje timove u okviru projekta za mlade 'Tvoja ideja u tvojoj zajednici', a nismo zaboravili ni najbolje đake osmake kojima smo takođe obezbedili vredne poklone", naglasio je Vidović.