13. septembar 2023 12:30

Predsednik Vučić: Odličan sastanak sa italijanskim ministrom Adolfom Ursom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predsednik Vučić: Odličan sastanak sa italijanskim ministrom Adolfom Ursom

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je imao odličan sastanak sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i proizvedeno Adolfom Ursom o brojnim temama od obostranog interesa za Beograd i Rim, a posebno o kritičnim sirovinama.

"Izrazio sam zadovoljstvo činjenicom da je Srbija najveći spolјnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, što dovoljno govori o stabilnosti naše ekonomije i ubrzanom rastu Srbije. Izrazio sam očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, jer su potencijali za ulaganja ogromni, posebno imajući u vidu raznovrsne mogućnosti koje se otvaraju u našim sveobuhvatnim pripremama za EXPO 2027", poručio je predsednik Srbije na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

 

Raduje me što je Srbija najveći trgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu

Vučić je rekao da je Italija, zahvaljujući dinamičnoj i intenzivnoj ekonomskoj saradnji, već godinama jedan od najvećih privrednih partnera Srbije i da ga raduje što je naša zemlja najveći spoljnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, saopštila je pres služba predsednika.

Tokom sastanka, predsednik Vučić je istakao da Srbija i Italija imaju dugu tradiciju prijateljskih odnosa, kao i da se konstruktivna i razgranata saradnja i bilateralni dijalog konstantno unapređuju i intenziviraju.

Vučić je zahvalio na podršci koju Italija pruža Srbiji na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Ministar Urso je potvrdio veliki interes italijanskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu.