25. decembar 2022 23:21

Olivera Zekić: Sudski spor sa Novom S utiče na donošenje odluke o dodeli pete nacionalne frekvencije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Olivera Zekić: Sudski spor sa Novom S utiče na donošenje odluke o dodeli pete nacionalne frekvencije

Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Marina Jančević

BEOGRAD - Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić izjavila je večeras da televizija Nova S vrši pritisak na REM i da je tužila ovo telo, što utiče na odlučivanje oko dodeljivanja pete frekvencije za nacionalno pokrivanje.

"Tužili su nas zbog, kako oni smatraju, produžetka roka za izdavanje dozvole. I sada, zamislite da ja treba sa drugim članovima Saveta REM-a da odlučujem ko će da dobije petu dozvolu za nacionalno pokrivanje a sa jednom od tih televizija smo u sudskom sporu. Pa, neće da može", rekla je ona gostujuchi u emisiji "Hit tvit" na TV Pink.

Zekić je rekla da će odluku o tome kada će biti dodeljena peta frekvencija i da li će biti dodeljena, odlučiti članovi Saveta REM-a možda ''već i na sutrašnjoj sednici''.

Ponovila je, međutim, da je ceo proces postao nelegitiman u trenutku kada je REM jedna od zainteresovanih televizija počela da goni po sudu.

Istakla je da je REM stalno pod nečijim pritiskom, i da to traje od kada je ona u ovom telu, od 2015. godine.

"Dolazili su nam Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović i protestovali, tražeći da se Pinku oduzme dozvola, onda je Boško Obradović dolazio ispred REM-a, i maltene hteo da me bije i tražio da se ukinu Zadruga i TV Pink", rekla je ona.

Dodala je da se sve vreme "deo opozicije i civilnog sektora iživljava nad REM-om", kroz tekstove u novinama i priloge na nekim televizijama.