25. decembar 2022 23:36

Kosovska policija negira da je učestvovala u pucnjavi u Zubinom Potoku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kosovska policija negira da je učestvovala u pucnjavi u Zubinom Potoku

Foto: Shutterstock.com/Jaromir Chalabala, ilustracija

PRIŠTINA - Kosovska policija saopštila je večeras da nije bilo napada na njene pripadnike niti bilo kakve razmene vatre.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuku nakon medijskih izveštaja da je u okolini Zubinog Potoka došlo do rafalne paljbe se navodi da nije bilo napada na kosovsku policiju, niti razmene vatre između kosovske policije ili bilo koje grupe.

Šef Kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Bljerim Velja takođe je rekao da kosovska policija "nije uključena ni u kakve okršaje".

On je na svom Tviter nalogu ocenio da, kako je naveo, "srpski prorežimski mediji pokušavaju da izazovu oružanu konfrotaciju na Kosovu".

Napisao je i da ti mediji lažno izveštavaju da se u blizini Zubinog Potoka dešavaju obračuni tvrdechi da "ilegalne i kriminalne strukture Srbije pucaju iz oružja".

Ranije večeras, beogradski mediji objavili su da je u Zubinom Potoku došlo do pucnjave, a prištinska "Koha" javila je da je u tom mestu napadnut tim Kfora.

Portal "Kosovo onlajn" javio je da se u okolini Zubinog Potoka dogodila oružana borba, uz rafalnu paljbu.

Danas je 16. dan od kada su lokalni Srbi postavili barikade na severu, nakon hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najavio je ranije da će se odmah posle Božića sastati sa komandantom Kfora povodom barikada koje su Srbi postavili na severu KiM.