4. oktobar 2023 11:56

Cvetković sa Vilanom: Izraelski investitori su zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Cvetković sa Vilanom: Izraelski investitori su zainteresovani za ulaganje u Srbiju

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRIVREDE

BEOGRAD - Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao je danas sa ambasadorom Izraela u Beogradu Jahelom Vilanom, i istakao da je obim trgovine između dve zemlje bolji nego što je bio, kao i da očekuje da će u narednom periodu više izraelskih investitora koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu.

Vilan je preneo Cvetkoviću da među izraelskim investitorima vlada velika zainteresovanost i da su zadovoljni poslovanjem u Srbiji.

"Ekonomska saradnja je ključ za razvoj bilateralnih odnosa i posebno mi je drago što u Srbiji posluje veliki broj izraelskih kompanija“, rekao je Cvetković i dodao da je Izrael jedan od značajnijih investitora, saopštilo je resorno ministarstvo.

Cvetković je naveo da je ukupna spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Izraela za prvih osam meseci ove godine, iznosila 71,5 miliona evra i naglasio da je „važno da vidimo da je obim trgovine, između naših država, veći nego što je bio“, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je ocenio da udruženim snagama i zajedničkim inicijativama, može dodatno da se ojača privredna saradnja Srbije i Izraela.

Cvetković i Vilan su izjavili i da su saglasni oko toga da postoji prostor za dodatno unapređenje privredne saradnje.