27. decembar 2022 06:44

Kisić: Republika Srpska i Srbija ulažu napore za povećanje nataliteta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić: Republika Srpska i Srbija ulažu napore za povećanje nataliteta

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BANJALUKA - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Darija Kisić izjavila je da Republika Srpska i Srbija ulažu napore za povećanje nataliteta.

Kisićeva se u ime predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić u ponedeljak obratila prisutnima na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" u Banjaluci, čestitajući inicijatoru predsedniku Srpske Miloradu Dodiku na podršci ovoj akciji, prenela je RTRS.

Ona je navela da je u Srbiji svako 10 dete rođeno prevremeno, dok je u Srpskoj ta brojka oko osam.

"Zahvaljujući inovativnim terapijama, stručnošću lekara, kao i pravoremenim reagovanjem, većina prevremeno rođene dece preživi. Čestitam inicijatoru ovakvog skupa predsedniku Dodiku i svim naporima koje Srpska i Srbija ulaže da nas bude što više", istakla je Kisićeva.

Pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sinoć je održano 13. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima".

Pozivom na M:tel telefonski broj 1411 stanovnici Srpske do ponoći su mogli da daju svoj doprinos akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" koja će porodilištima širom Srpske obezbijediti transportne inkubatore i tako omogućiti savremeni neonatalni transport.