11. oktobar 2023 18:37

Milićević razgovarao sa mladima u Aranđelovcu na tribini "Sa ministrom na TI"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milićević razgovarao sa mladima u Aranđelovcu na tribini "Sa ministrom na TI"

Foto: TANJUG/KABINET MINISTRA ZA DIJASPORU/ SLOBODAN MILJEVIĆ

ARANĐELOVAC - Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, Đorđe Milićević, razgovarao je danas u Aranđelovcu sa učenicima osnovnih i srednjih škola na tribini "Sa ministrom na TI".

Tribina je održana u prostorijama Narodne biblioteke, a ministar je mladima u neformalnom razgovoru odgovarao na sva pitanja koja ih zanimaju, saopšteno je iz Ministarstva.

"Sledite svoje ideale, hrabro se borite za ono u šta verujete, ali uvek argumentima i razgovorom, a nikada nasiljem. Ako želite da promenite svet, prvo menjajte sebe, pa onda sve druge. Svako jutro kad se probudite razmišljajte šta dobro možete uraditi toga dana i za sebe i za svoju porodicu, okruženje, svoju zemlju...", rekao je ministar.

"Budite jedinstveni, jer samo kad ste složni onda ste nepobedivi. Jedinstvo i sloga je ono što je danas najpotrebnije Srbiji, a budućnost Srbije ste upravo vi", poručio je Milićević u razgovoru sa mladima.

On je naglasio je moć u znanju i objasnio učenicima zašto je važno da završe škole i fakultete kako bi bili uspešni u životu, apelujući na njih da pažljivo biraju ko će im biti uzori.

"Da biste bili uspešni u sportu, morate da trenirate, ali u kontinuitetu. I kada ste deo tima morate da igrate svi za jednog i jedan za sve. Ako jedan član ekipe solira, ceo tim gubi. A i on s njima. To je važno i za sve drugo u životu. Jedinstvo i kontinuiran rad su recept za uspeh", istakao je ministar Milićević, koji je više od dva sata odgovarao na pitanja mladih.

Tribina u Aranđelovcu je prva u nizu u okviru kampanje "S ministrom na TI".

Milićević će narednih nedelja razgovarati sa mladima u gradovima i opštinama širom Srbije.