27. decembar 2022 13:14

Brnabić: Hoću da se razjasni svaka nedoumica u vezi sa Zakonom o policiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Hoću da se razjasni svaka nedoumica u vezi sa Zakonom o policiji

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je njena namera da se razjasni svaka nedoumica o Zakonu o policiji čiji je nacrt povučen, jer je, kako je rekla, ovaj zakon veoma važan.

Brnabić je posle konferencije "Talenti na okupu 5.0", na kojoj je bila domaćin u organizaciji programa "Tačka povratka", novinarima kazala da je ovo veoma važan zakon.

Upitana da prokomentariše povlačenje nacrta zakona o policiji, premijerka je kazala da će razgovarati sa ministrom policije Bratislavom Gašićem i ministarkom za evropske integracije Tanjom Miščević, te da će 16. januara otpočeti razgovore sa organizacijama civilnog društva.

Istakla je da veruje da će rešenje biti pronađeno.

"Neke od kritika se odnose rešenja koja su u Zakonu od 2005. godine i niko ih nije primetio do sada, što govori da se stvar prilično ispolitizivala", kazala je Brnabić.

Smatra da je zakon suviše važan i da bi trebalo otkloniti svaku nedoumicu, ističući da po njenom mišljenju problem ne postoji.

Premijerka je naglasila da je voljna da razgovara sa organizacijama civilnog društva, ali ne i sa političkim oponentima, jer, kako je kazala, kada su oni u pitanju, jasno je da je u pitanju zloupotreba.

"Ako neko kaze da je nacrt zakona definisan tako da se ljudi mrežama hvataju iz dronova, šta reći. Oni nisu konstruktivni i ozbiljni i ne možete s njima da se dogovorite ništa", rekla je Brnabić.