28. oktobar 2023 14:44

Nenad Ivanišević na "GASTROMEET FEST-u": Vojvodini nedostaje još ovakvih manifestacija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nenad Ivanišević na "GASTROMEET FEST-u": Vojvodini nedostaje još ovakvih manifestacija

Foto: TANJUG/PRES BIRO POKRAJINSKE VLADE

BEOČIN - Na platou JP „Sportsko-poslovni centar Beočin“, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević posetio je danas prvi gastronomski festival „GASTROMEET FEST“ i istakao da Vojvodini nedostaje još ovakvih manifestacija, bez obzira na to što ih ima više od 1.000.

Ivanišević je izjavio da je potencijal opštine Beočin veliki.

"Tu su Fruška gora i Dunav, a ovo je jedan od primera za to kako se gradi nova turistička destinacija. Drago mi je što danas prisustvujemo prvoj manifestaciji koja čini da Beočin bude jasno označen na turističkoj mapi Vojvodine ", istakao je Ivanišević, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Predsednica Opštine Beočin Biljana Janković naglasila je da svi učesnici današnje manifestacije obogaćuju turističku ponudu te opštine.

„Beočin se nalazi na jedinstvenom mestu, u zagrljaju Fruške gore i Dunava, što je prirodni potencijal. Imamo i bogatu kulturnu baštinu, a to su manastiri Rakovac i Beočin", rekla je Jankovićeva, podsetivši i na brend te opštine – turističku manifestaciju „Banoštorski dani grožđa“, koja se održava već 27 godina.

Ova manifestacija u turističkoj ponudi Beočina realizuje se uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Opštine Beočin i Turističke organizacije Beočin, u organizaciji Centra za razvoj turizma i očuvanje sela.

Sa željom da postane tradicionalni festival, cilj manifestacije „GASTROMEET FEST“ jeste očuvanje gastronomske i unapređenje turističke ponude Srema i čitave AP Vojvodine, ali i promovisanje svetske kuhinje predstavljanjem inovativnih pristupa u spremanju specijaliteta sa roštilja.

Na festivalu učestvuju i lokalni proizvođači, kao i vrhunski kuvari sa zavidnim međunarodnim iskustvom.

U toku današnjeg dana biće održano i takmičenje u pripremi specifičnih vrsta hrane, te „masterklas“ radionice i predavanja na temu gastronomije, degustacije hrane i nutricionizma.