6. novembar 2023 16:54

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM: Uvek smo tu za rešavanje svih problema svog naroda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM: Uvek smo tu za rešavanje svih problema svog naroda

Foto: Tanjug video

ŠTRPCE - Predstavnici Kancelarija za KiM, razgovarali su u Štrpcu sa direktorima osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova i Centra za socijalni rad, kako bi se upoznali sa problemima sa kojima se nose stanovnici Sirinićke župe i iznašli adekvatna rešenja.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov rekla je da Kancelarija za KiM prati tempo i potrebe svih ustanova na KiM, koje rade po planu i programu Srbije.

"Dobro je što su te potrebe za sada male, što ne znači da nećemo, kao i do sada nastaviti sa davanjima i ulaganjima. Ono što je bitno, to je kupovina novog nameštaja za škole, čime ćemo poboljšati boravak učenika u učionicama", rekla je Miladinov za TV Most.

Ona je navela da više nema problema sa materijalnim troškovima, koje Kancelarija redovo isplacuje, kao i jubilarne nagrade i dodala da je direktor te Kancelarije Petar Petković uvek tu kako bi se svi problemi odmah rešili, što, kako je ocenila, daje motiv svima za dalje angažovanje i rad.

Ona je podsetila i socijalno ugrožene, višečlane porodice Dogandzić i Stanimirović i podelila im pakete Crvenog krsta , kao i slatkiše za decu koje je poslao Petar Petković.

"Živimo od socijalne i pomoći Kancelarije za KiM, imamo petoro dece, od kojih troje školske, posla nema, veoma nam je teško", rekla je Marina Dogandzić, zahvalivši se na paketu pomoći i podršci koju njena porodica ima od Kancelarije za KiM.

Miladinov je poručila da je Kancelarija uvek tu da pomogne, u svakoj situaciji.

"Omogućili smo operaciju katarakte glavi porodice Dogandić, koji sada ponovo može da vidi svoju decu. Pomoći ćemo i pomagati i dalje, svima onima, kojima je neophodno lečenje", navela je ona.

Dodala da Kancelarija ima izuzetnu saradnju sa volonterima, što će se nastaviti i ubuduće, kako pri podeli paketa, tako i u izdvajanju socijalnih davanje i jednokratne pomoći koju Kancelarija za KiM svakog meseca dodeljuje onima, kojima je to najpotrebnije.