23. novembar 2023 14:26

Dačić: Srpski nacionalni interesi su imperativ delovanja SPS

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić: Srpski nacionalni interesi su imperativ delovanja SPS

Foto: TANJUG/Press služba SPS Beograd

GORNJI MILANOVAC - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na predizbornom skupu u Gornjem Milanovcu da je važno da građani glasaju za ideju pravde, ravnopravnosti i jednakih mogućnosti kao i za, kako je naveo, pobedničku Srbiju u kojoj je Aleksandar Vučić predsednik, a on premijer.

Ivica Dačić je svoje obraćanje započeo sećanjem na bivšeg predsednika SPS-a Slobodana Miloševića koji je prema njegovim rečima, bio primer kako se zemlja voli i brani i kako se za nacionalne interese ne štedi ni sopstveni život.

"Slobodan Milošević je osuđen u ime cele zemlje i celog naroda, a danas njegov unuk ponosno stoji kao treći nosilac liste koalicije SPS - jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije, pokazujući da se ideje istine i pravde, ljubavi prema zemlji i svom narodu prenose kod socijalista i pravih rodoljuba s kolena na koleno", rekao je Dačić.

Zato je, kako je istakao Dačić, važno da građani glasaju za ideju pravde, ravnopravnosti i jednakih mogućnosti za sve, za koaliciju koja nastavlja da se bori za interese Srbije i svih njenih građana.

"Zato je važno da se glasa za pobedničku Srbiju u kojoj je Aleksandar Vučić predsednik i Ivica Dačić premijer", zaključio je on.

Republička izborna komisija proglasila je 4. novembra izbornu listu "Ivica Dačić premijer Srbije" za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra.

To je druga lista koja je predata i koja je proglašena za učešće na predstojećim izborima.