23. novembar 2023 14:24

Ministar Dačić razgovarao sa kiparskim kolegom Kombosom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Dačić razgovarao sa kiparskim kolegom Kombosom

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Kipra Konstantinosom Kombosom.

U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo bilateralnim odnosima Srbije i Kipra zasnovanim na čvrstom prijateljstvu, međusobnom poverenju, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, kao i uzajamna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu, uz naglasak na neophodnost principijelnog poštovanja ovog ključnog načela u međunarodnim odnosima.

Istaknuta je potreba još intenzivnije komunikacije i uzajamnog redovnog informisanja na svim nivoima o najvažnijim pitanjima za dve zemlje, saopšteno je iz MSP.

Sa naše strane izražena je posebna zahvalnost Kipru na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Republike Srbije.

Konstatovano je da današnji Visoki savet za saradnju Srbije i Kipra potvrđuje snažno opredeljenje dve države da dodatno jačaju svestranu saradnju.

Izraženo je zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma o saradnji između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Kipar.