4. decembar 2023 18:43

Gojković sa ženama u Užicu: Užice čeka važna godina prestonice kulture

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gojković sa ženama u Užicu: Užice čeka važna godina prestonice kulture

Foto: TANJUG/Srpska napredna stranka

UŽICE - Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je danas sa ženama u Užicu i tom prilikom poručila da je Srbija na dobrom putu, a da bi država nastavila da se razvija i realizuje planirane projekte, neophodna je pobeda liste ”Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane”.

”Razgovarala sam sa ženama različitih zanimanja i interesovanja i sve one su se saglasile da Užice i Srbija ne smeju da stanu nakon 17. decembra, kako bi nastavili sa velikim i važnim projektima, a jedan od njih je Užice Prestonica kulture Srbije 2024. godine”, naglasila je Gojković.

Gojković je ukazala da je sledeća 2024. godina veoma značajna, jer će Užice nakon Čačka preuzeti prestižnu titulu Nacionalne prestonice kulture prvog dana proleća, što je prilika za značajna ulaganja u infrastrukturu u kulturi i kreiranje bogatog kulturnog sadržaja.

”To će biti divna godina kulture ne samo u Užicu, već i u Srbiji”, rekla je Gojković i napomenula da u 2024. godini Užice neće biti samo grad kulture, već i grad sporta i omladine zbog održavanja regionalnih sportskih igara.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Gojković je istakla i da je posebno značajno što Užice, uz pomoć i podršku države, postaje pravi regionalni zdravstveni centar, koji uskoro dobija dva mamografa, kao i dve magnetne rezonance.

”Time pokazujemo brigu o zdravlju čoveka, kao i da su nama ljudi na prvom mestu i ispred svega ostalog”, poručila je Gojković.

Gojković je razgovarala sa ženama preduzetnicma, ali i ženama koje rade u oblasti kulture i prosvete.

”Ovde su žene koje se bave kulturom, ali i žene koje se bave vaspitanjem naše dece, vaspitačice, učiteljice, a sve su zadovoljne time što se grade i otvaraju predškolske ustanove ne samo u Užicu već i okolnim selima. Veoma su zadovoljne svime onim što je urađeno i nadaju se da će i Užice i Srbija nastaviti u tom pravcu”, poručila je Gojković.

Gojković je naglasila da žene kada donose odluke uvek imaju u vidu svoje porodice i njihovu budućnost i donose mudre odluke.

”Važan nam je ne samo naš život, već život naših porodica, našeg okruženja i Srbije. Nije u žens0koj prirodi da se igraju i kockaju sa budućnošću i zato sam uverena da će glasati za listu Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane”, poručila je Gojković.