5. decembar 2023 22:10

Ministar Cvetković posetio Gradsku opštinu Lazarevac

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Cvetković posetio Gradsku opštinu Lazarevac

Foto: TANJUG/Ministarstvo privrede

BEOGRAD - Ministar privrede Slobodan Cvetković posetio je danas Lazarevac, gde je razgovarao sa rukovodstvom te beogradske opštine.

Prilikom sastanka sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac, Cvetković je istakao da ovo mesto zaslužuje posebnu pažnju zbog svog velikog potencijala, putne infrastrukture i stanovništva koje broji oko 60 hiljada, kao i Kolubare - najvećeg ugljenokopa na Balkanu.

"Obilazeći opštine širom Srbije gledamo šta je do sada urađeno i sagledavamo potrebe lokalnih samouprava, kako bi se unapredili privredni potencijali. Shodno tome, istakao bih da Ministarstvo privrede ima određena sredstva namenjena za razvoj poslovne infrastrukture. Na tome ćemo u dogovoru sa rukovodstvom Gradske opštine Lazarevac ubuduće raditi, a sve u cilju sticanja preduslova za dolazak investitora", poručio je Cvetković, saopšteno je iz Ministarstva privrede.

Onima koji razmišljaju da započnu ili prošire svoje poslovanje, poručio je da sada postoji šansa za to, jer je Ministarstvo izdvojilo 3,4 milijarde dinara bespovratnih sredstava za podršku sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.