12. decembar 2023 16:28

Advokat Dejan Vasić: Porodica Slađana Trajkovića uputila molbu međunarodnim faktorima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Advokat Dejan Vasić: Porodica Slađana Trajkovića uputila molbu međunarodnim faktorima

Foto: Tanjug/video

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Dejan Vasić, branilac Slađana Trajkovića, optuženog zbog navodno učinjenog krivičnog dela ratni zločin, izjavio je danas da je njegova porodica uputila molbu za podršku njegovoj odbrani sa slobode svim relevantnim međunarodnim faktorima.

On je u pisanoj izjavi Tanjugu rekao da je molba upućena šefovima UNMIK- a, OEBS-a, ambasadama Amerike, Engleske, Nemačke, Francuske i Italije kao i šefu pregovaračkog tima Evropske Unije Miroslavu Lajčaku, šefu diplomatije Evropske Unije Žozefu Borelju, kao i izaslaniku Sjedinjenih Američkih Država za zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru.

Vasić je dodao da su Slađanova supruga Suzana Trajković, njihova deca i unuka, ponovili njegovu čvrstu želju za suočenjem sa svim svedocima optužbe i volju za učešće u postupku.

"Takođe, porodica je spremna da svom porodičnom imovinom garantuje da on neće pobeći i da će se postupak sprovesti nesmetano", naveo je Vasić.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice i od tada se nalazi u pritvoru.

On je bio pripadnik kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra.

Pre prijema u kosovsku policiju, prošao je sve bezbednosne provere, kako prištinskih, tako i međunardnih institucija.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je protiv Trajkovića u julu podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rezak (opština Vučitrn) periodu 1998-1999. godine.